Skip to main content

Intervjubokning för företag

För att hålla intervjuer med de matchningar som ni har fått från ett matchningsevent kan ni använda er av Cruitives intervjubokning. Intervjubokningen nås genom att klicka er in på ett matchningsevent och sedan i vänsterpanelen klicka på “Intervjubokning”. Värden för eventet väljer när intervjubokningen öppnar, innan det möts ni av ett meddelande som säger att intervjubokningen är stängd. Ni kommer att notifieras via e-post när intervjubokningen är öppen.

Intervjubokningen har tre tillstånd som påverkar när ni som företag kan skapa bokningsbara intervjutider och när matchningar kan boka in sig på intervjutider:

  1. Stängd för företag och matchningar - i det här läget kan varken ni som företag välja tider eller kandidater boka in sig på intervjuer.
  2. Öppen för företag - i det här läget kan ni skapa bokningsbara intervjutider. Här är det viktigt att se till att det finns tillräckligt med tider så att alla matchningar ska kunna boka in sig på intervjuer.
  3. Intervjubokning öppen för matchningar - i det här läget kan matchningar boka in sig på de intervjutider som företagen valt. Företagen kan fortfarande lägga till tider, t.ex. om de valda tiderna tar slut.

Statusen för intervjubokningen visas uppe i högra hörnet på sidan för intervjubokning inne på ett matchningsevent enligt bilden nedan.

Värden för matchingseventet väljer hur ni skapar era bokningsbara tider. Det finns två alternativ:

Alternativ 1 - Värden väljer tiderna

Värden för eventet skapar de bokningsbara intervjutider som ni som företag har att välja på. Ni kommer i detta läge kunna se en tabell under rubriken “Tillgängliga tider” där alla tider som värden skapat visas. Klicka på “Lägg till” på de tider som passar er, ni kommer då att presenteras med en dialog där ni kan välja för vilka talangprofiler som tiden ska vara bokningsbar för. I ett senare skede kommer era matchningar notifieras att de har möjlighet att boka in sig på de tider ni valt.

Alternativ 2 - Ni skapar era egna tider

Värden har möjliggjort för er som företag att skapa egna bokningsbara intervjutider. I det här läget kan ni helt själva välja när era intervjuer ska äga rum. Inne på sidan för intervjubokning kan ni klicka på knappen “+ Lägg till intervjutider” för att skapa bokningsbara tider. Ni presenteras med en dialog där ni i det första segmentet kan ställa in titel, beskrivning, plats och möteslänk. Denna information kommer att följa med i form av en kalenderinbjudan som en matchning får när den valt en av tiderna. Så om exempelvis ni har en länk till ett mötesrum på någon videomötestjänst kan ni klistra in denna i fältet “Möteslänk”. I det andra segmentet lägger ni till de intervjutider som ni vill använda och i det sista segmentet väljer ni för vilka talangprofiler som intervjutiderna ska gälla för.

När ni har valt eller skapat era bokningsbara intervjutider kan ni följa bokningsstatusen på tiderna under fliken “Bokningsstatus” inne på sidan för intervjubokning. Ofta sköter skickar värden ut inbjudningar till matchningar till intervjubokning, men vill ni göra det själva kan ni gå in på “Matchningar” och klicka på de tre prickarna i slutet av varje rad i tabellen och klicka på “Bjud in till intervju”. Då skickas ett e-post ut till den valda matchningen med en länk till intervjubokningen.